POTKOVANI DODIKOV SAVJETNIK S AMERIČKE CRNE LISTE MILAN TEGELTIJA: "Kad Sud BiH veže konja gdje mu aga kaže"

"Pa bukvalno ništa, iste činjenice , isti zakoni, isti zakoni, ali iz trećeg puta potpuno drugačija sudska odluka", kaže Tegeltija.

  • Mini market

  • 24. Jun. 2024  24. Jun. 2024

  • 2

Da bošnjački političari otvoreno vode politiku "veži konja gdje ti aga kaže" već znamo, saopštio nam je to ministar inostranih poslova BIH, kazao je Milan Tegeltija.

- Ali da će tako otvoreno po tom principu odluke donositi i Sud BIH teško je bilo vjerovati i najvećim skepticima. Nisu se potrudili čak ni da to zamaskiraju nekako - poručuje Tegeltija.

Ističe da je BIH zemlja besmisla u svakom smislu, a posebno pravnog besmisla.

- Što nam je još jednom dokazao Sud BIH, koji je u trećem pokušaju po istom predmetu donio odluku kojom je konačno udovoljio svojim naredbodavcima i naručiocima, te u istom predmetu iz trećeg pokušaja donio potpuno drugaciju odluku nego u prethodna dva puta kada je odlučivao po istom predmetu i gdje je odluka već bila pravosnažna i proizvela pravno dejstvo - kaže Tegeltija.

Navodi da se radi se o odluci o odbijanju žalbe SNSD-a na odluku CIK- a da prizna sporni listic u korist PDP-a.

- Prosto nevjerovatno! Naime odlučujući o potpuno istim činjenicama i na bazi potpuno istih Zakona, Sud BIH je, iz trećeg puta, valjda shvatio kako se očekuje da odluči pa je prosto ispoštovao te želje i očekivanja jer u dva prošla puta kad je odlučivao o istoj stvari je iznevjerio ta očekivanja zauzimajući dijametralno suprotan stav - rekao je Tegeltija.

Upitao je šta se to promjenilo u odnosu na dva prethodna puta kada je o istoj pravnoj stvari odlučivao.

- Pa bukvalno ništa, iste činjenice , isti zakoni, isti zakoni, ali iz trećeg puta potpuno drugačija sudska odluka.

Kako je to uopšte moguće? Pa u normalnoj državi i normalnom pravosudju je tako nešto prosto nemoguće, ali ovdje Sud BIH odlučio , baš kao i ministar inostranih poslova, da veže konja tamo gdje mu Aga kaže" - zaključuje Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...