UEFA POTVRDILA: Slovenija zauzela treće mjesto iz potpuno drugog razloga od onog što su svi mislili

Kako je UEFA zvanično potvrdila, presudan je bio broj žutih karotna jer je u toku utakmice žuti karton dobio asistent trenera Slovenije Milivoje Novaković.

  • Sport

  • 26. Jun. 2024  

  • 0

Zavšrena je grupna faza Evropskog prvenstva u fudbalu u grupi C u kojoj je igrala Srbija i ispala, a iz te grupe tri ekipe idu dalje.

Engleska je završila kao prva sa pet bodova, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Danska i Slovenija sa po tri boda, ali je na kraju ispala potpuna konfuzija oko toga kako je utvrđen poredak.

Obje ekipe su imale isti broj bodova, gol razliku i broj datih golova, pa je prvobitna informacija bila da je pala presuda zbog kvalifikacija.

Učinak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio je na strani Danske koja završila kao prvoplasirana u grupi zbog boljeg međusobnog skora iako su i tamo imali isti broj bodova.

Ipak, kako je UEFA zvanično potvrdila, presudan je bio broj žutih karotna jer je u toku utakmice žuti karton dobio asistent trenera Slovenije Milivoje Novaković.

Taj detalj je na kraju promakao, ali to je bio razlog zašto je Danska završila ispred, a Slovenci sigurno neće tugovati. Ovo je najveći uspjeh u historiji, a očekuje ih i lakši dio žrijeba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...