KAKAV PRIMITIVAC: Medvedev brutalno izvrijeđao nove lidere NATO-a i EU

"Rutte već neko vrijeme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica je sve oštrijih sankcija. On će, očigledno, vjerno slijediti politiku klasika paranoidnog atlantizma", napisao je Medvedev na "Telegramu", prenosi Srna.

  • Svijet

  • 28. Jun. 2024  

  • 0

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da su "novi zvaničnici NATO i EU rusofobi i da iza sebe imaju mnogo neuspjeha i skandala".

"Novoimenovanima želim sve najbolje, odnosno, u prevodu sa diplomatskog jezika – maksimalne neuspjehe i strašne probleme u obavljanju dužnosti", poručio je Medvedev.

On je istakao da je bivši premijer Nizozemske Mark Rutte, koji preuzima dužnost generalnog sekretara NATO, političar koji se pretvorio u okorjelog rusofoba i odanog atlantistu.

"Rutte već neko vrijeme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica je sve oštrijih sankcija. On će, očigledno, vjerno slijediti politiku klasika paranoidnog atlantizma", napisao je Medvedev na "Telegramu", prenosi Srna.

Govoreći o novom šefu evropske diplomatije Kaji Kallas, Medvedev je rekao da ona ima "dvije najvažnije osobine uspješnog evropskog političara, a to su nuklearna rusofobija i beskrajna žeđ za profitom".

On je podsjetio da je, dok je Kalas širom zemlje histerično vikala o ruskoj prijetnji, njen muž poslovao sa ruskim kompanijama ostvarujući značajan profit.

"Kallasova se dobro razumije u zaštitu ljudskih prava. Autorka je čuvene nacističke fraze 'posjetiti Evropu nije pravo, već privilegija'", podsjetio je Medvedev.

On je naveo da je šef Evropske komisije Ursula von der Leyen, koja je izabrana drugi put na tu dužnost, "mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i stalno priča besmislice o Rusiji, ne birajući riječi", prenosi "Sputnjik".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...