IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Sedam osoba spašeno iz čamca na jezeru kod Čačka, među njima i dvoje djece

Čamac je ostao bez pogona nasred jezera

  • Hronika

  • 01. Jul. 2024  

  • 0

Sedam osoba, među kojim je i dvoje djece, spašeno je iz čamca na jezeru Međuvršje kod Čačka, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. - Nakon intervencije članova tima za spasavanje, sva lica su spašena - izjavio je Dačić.
Dojava da je potrebno spasavanje sedam lica - pet odraslih osoba i dvoje djece koja se nalaze u čamcu na jezeru Međuvršje kod Čačka primljena je u 17:00 sati.
Na mjesto intervencije upućena su četiri vatrogasca spasioca sa vozilom i čamcem iz Vatrogasne spasilačke jedinice Čačak i sva lica su spašena, saopštio je MUP Srbije.
Prema nezvaničnim informacijama, čamac je ostao bez pogona nasred jezera, petnaestak kilometara udaljenom od Čačka.
Na čamcu je puklo veslo, pa osobe koje su bile na čamcu nisu mogle da se vrate do obale.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...