POVODOM 31. GODIŠNJICE POGIBIJE LEGENDARNOG KOMANDANTA: Mostarski osnovci snimili spot i pjesmu posvećenu Herojima Mostara (VIDEO)

Spot je snimljen na platou Starog mosta, mostarskih Šehitluka, Liska haremu, Sjevernom logoru, Musali, Španskom trgu i Donjoj Mahali.

  • Kultura

  • 29. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

Povodom 31. godišnjice pogibije brig. gen. Midhada Hujdura Hujke, deblokade Mostara i oslobađanja bjelopoljske kotline, JU Osnovna škola "Mujaga Komadina" Mostar objavila je video spot i pjesmu posvećenu herojima Mostara, svima pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a Bosne i Hercegovine, koji su se borili za jednu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.


Spot je snimljen na platou Starog mosta, mostarskih Šehitluka, Liska haremu, Sjevernom logoru, Musali, Španskom trgu i Donjoj Mahali.

"Heroje Mostara i Bosne i Hercegovine ne smijemo zaboraviti", stoji u objavi.

Pjesmu "Heroji Mostara" orginalno je komponovao čuveni sarajevski kantautor Nazif Gljiva, koji ju je prvi i otpjevao. Pjesma je nastala tokom agresije na našu zemlju i već u toku rata ušla je u srca svih Mostaraca i postala jedan od simbola otpora. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...