ABAZOVIĆ O SKUPŠTINSKOJ VEĆINI U CRNOJ GORI: "Pa ja sam očekivao da neki od ovih velikih boraca za srpstvo budu na Kosovu, a ne u parlamentu pod klima uređajima i da..."

(...) govore kako smo se sad sjetili stradalog naroda u Drugom svjetskom ratu.

  • Regija

  • 30. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

Dritan Abazović, nekadašnji premijer i zastupnik u Skupštini Crne Gore, izjavio je da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu manipulacija.

On je tokom rasprave kazao da je usvajanje ove rezolucije trgovina za usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

"Šta je problem sa Jasenovcem. Nije problem u osudi genocida. Problem je što je Jasenovac klasična politička trgovina i pokušaj opravdavanja parlamentarne većine za glasanje u UN-u za Rezoluciju o Srebrenici", rekao je Abazović.

Istakao je da je ova rezolucija rezultat političkih igara:

"Predsjednika parlamenta koji je između fotelje i odbrane nacionalnih interesa Srba izabrao ovo prvo i kao kompenzaciju ponudio rezoluciju o Jasenovcu da ne bi sva ona bruka i bijes srpskog naroda vezano za rezoluciju o Srebrenici bila svaljena na njega. Sva ostala priča je za malu djecu."

Potom je komentarisao i usvajanje rezolucije na Vidovdan.

"Zašto na Vidovdan. Pa ja sam očekivao da neki od ovih velikih boraca za srpstvo budu na Kosovu, a ne u parlamentu pod klima uređajima i da govore kako smo se sad sjetili stradalog naroda u Drugom svjetskom ratu. Žao mi je da preko nevinih žrtava i ljudi koji su stradali Skupština Crne Gore pravi trgovine i brani pozicije koje je nemoguće odbraniti", kaže Abazović. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...