"NOVOGRADSKI DANI 2024": Čarobna noć sevdaha uz grupu Divanhana u Centru "Safet Zajko"

Njihova muzika, koja spaja prošlost i sadašnjost, očarala je publiku...

  • Društvo

  • 30. Jun. 2024  

  • 0

Sinoć je u prelijepom ambijentu Centra “Safet Zajko”, u okviru 26. tradicionalne manifestacije “Novogradski dani 2024” održan veličanstven koncert grupe Divanhana, na kojem je veliki broj ljubitelja sevdaha uživao u zvucima tradicionalne muzike, obogaćene modernim muzičkim elementima.

Divanhana je jedna od najpoznatijih bh. grupa, koja tradicionalnim zvukovima sevdaha dodaje dašak savremenih i inovativnih elemenata, stvarajući čaroliju koja već dugi niz godina osvaja srca publike širom svijeta.

Koncert je otvoren sevdalinkom “Vino piju nane age Sarajlije”, nakon čega su uslijedile popularne izvedbe poput “Ciganka sam mala”, “Oj Safete Sajo Sarajlijo”, “Aj mene majka jednu ima”, “Zvijezda tjera mjeseca” i mnoge druge, a publika je uživala u svakoj minuti koncerta.

Njihova muzika, koja spaja prošlost i sadašnjost, očarala je publiku u Centru “Safet Zajko” i učinila ovaj koncert posebnim. Tokom dvosatnog nastupa, publika je pjevala zajedno s Divanhanom, stvarajući nezaboravnu atmosferu ispunjenu ljubavlju prema sevdahu i našoj bogatoj muzičkoj tradiciji.

Članovi grupe Divanhana su zahvalili Općini Novi Grad Sarajevo na pozivu, naglasivši da su sretni što na ovaj način imaju priliku širiti sevdalinku i našu tradiciju.

Koncert je završen pjesmom “S one strane Plive”, a izvođači su ispraćeni ovacijama i aplauzima publike.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...