DODIK LIKUJE: "Lagumdžija se ponaša kao privatni ambasador, a Dino kao privatni ministar"

"Lagumdžiji se osladilo da krši Ustav, zakone, procedure", kaže Dodik

  • Politika

  • 30. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS, izjavio je danas da se Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosne i Hercegovine pri UN, ponaša kao privatni ambasador, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković kao privatni ministar.

Dodik je ovo komentarisao povodom dopisa Konakovića upućenog Lagumdžiji u kojem ga optužuje za "sakrivanje informacija u vezi sa obilježavanjem sjećanja na genocid u Srebrenici, 11. jula u New Yorku" i podsjeća da je on državni službenik

Dodik je naveo da se Lagumdžiji osladilo da krši Ustav, zakone, procedure.

„On se ponaša kao privatni ambasador, a Dino kao privatni ministar. Danas svjedočimo sukobu dva 'privatnika' isključivo zbog privatnih interesa. Dok čitamo kako Dino i Zlatko 'planiraju' komemoraciju u New Yorku, Daytonski sporazum tiho plače u ćošku: 'A ja sam mislio da sam ja bio komplikovan!'“, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodaje da se sav besmisao bošnjačke političke elite i slabost Bosne i Hercegovine može se vidjeti u prepiskama MIP i Misije BiH u UN. 

„Nije problem ministru inostranih poslova kada Zlatko Lagumdžija na svoju ruku čitavu državu okrene naopačke, gazeći svako slovo Ustava i zakona, da bi se na kraju obrukao u GS UN, ali je zato veliki problem kada ministar ne zna koja je sala rezervisana, koja voda je kupljena, koji je dres kod i zašto on nije glavni govornik“, kaže Dodik.

I baš zato što su poslušnici kojekakvih geopolitičkih interesa, ističe predsjednik RS, zagledaniji su u čizme američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja, nego u Ustav i Dejtonski sporazum. 

„Tim čizmama u koje su zaljubljeni brutalno je pogažena svaka procedura, a bez procedura ne znam kako da riješe tu zavrzlamu u vezi s komemoracijom“, istakao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...