CRNOGORSKI POLITOLOG LJUBOMIR FILIPOVIĆ: "Cilj srpske politike je da Crna Gora ne uđe u Evropsku uniju!"

"Crna Gora treba razmišljati o sebi i tome šta je činila za vrijeme devedesetih prije nego što ikoga proziva za zločine”, rekao je Filipović.

  • Regija

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Crnogorski politolog Ljubomir Filipović gostovao je u programu televizije N1 gdje je komentirao donošenje Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu te koje bi to posljedice moglo imati na odnose Crne Gore i Hrvatske kao i njen put ka Europskoj Uniji.

"Prije svega, pitanje rezolucije o Jasenovcu nije dnevno politikantstvo, nego  je u pitanju strateško razmišljanje i strategija režima u Beogradu. Prije svega zato što po ovom pitanju ubijaju 'dvije muhe jednim udarcem'.

Crna Gora treba razmišljati o sebi i tome šta je činila za vrijeme devedesetih prije nego što ikoga proziva za zločine”, rekao je Filipović.

“Nedolazak Michela i hrvatski protesti se u Crnoj Gori uzimaju s rezervom i smatra se kako su prolaznog karaktera. Ova tema nije bliska crnogorskim građanima, ali je bitna aktivnom političkom društvu Crne Gore”, ocijenio je Filipović koji napomenuo kako su Michelove poruke bile dvosmislene te kako je nužno da Europska unija bude što jasnija u komuniciranju prema Crnoj Gori.

“Ako dođemo do situacije da Hrvatska krene uslovljavati ulaz Crne Gore u Evropsku uniju, kao što su se primjerice Bugarska i Grčka uslovljavale Makedoniju i Albaniju, doći će ka većeg otpora prema ideji crnogorskog ulaska u Evropsku uniju”, rekao je Filipović dodavši kako je upravo to i cilj srpske politike kojoj je od interesa da Crna Gora ne uđe u Evropsku uniju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...