KONTROVERZNI SRBIJANSKI BIZNISMEN BOGOLJUB KARIĆ: "U Sarajevu se osjećam kao kod kuće, nisam ugrožen! Samo ne treba slušati političare"

Kada se lični odnosi i interesi uspostave nema problema

  • Politika

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Na jednoj srbijanskoj televiziji državni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić je nedavno izjavio kako možete imati problema ako se prošetate glavnim gradom Bosne i Hercegovine u dresu reprezentacije Srbije.

Međutim, nedavno održano prvenstvo u mini fudbalu u Sarajevu ga opovrgava. Na tom istom prvenstu, koje je prošlo bez ijednog incidenta, reprezentacija Srbije je osvojila zlatnu medalju.

O tome kako se osjeća u Sarajevu i šta bi vlade država Zapadnog Balkana trebale raditi govorio je Bogoljub Karić, kontraverzni biznismen iz Srbije, u emisiji 'Dobar dan BiH' televizije Hayat.

"Ljudi se osjećaju sigurno. Ja se osjećam sigurno u Sarajevu, kao kod kuće. Kada slušate političare, to mora neko da prostudira, taj mozak. Kako oni dobijaju glasove na osnovu nacioinalističkih parola. Kako ne dobiju glasove na osnovu ekonomskih mjera!? Meni je 'Otvoreni Balkan' odličan jer EU ne želi da nas primi ovakve kakvi smo. Treba najmanje dva puta godišnje napraviti sastanke Vlada u regiji. Kada se lični odnosi i interesi uspostave nema problema. EXPO je odličan projekta za BiH, idealan posao da se uključe svi, sa svih razina vlasti", ističe Karić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...