UPORNI KOMARCI I KAKO IM "DOĆI GLAVE" U LJETNIM VEČERIMA: Postoji prirodan, jeftin i jednostavan način...

(...) kako ih se riješiti.

  • Zdravlje

  • 08. Jul. 2024  08. Jul. 2024

  • 0

Ljetne večeri na otvorenom doista su predivne, ali jedan od najvećih problema su uporni komarci koji nam ne daju mira pa nam vrlo lako mogu pokvariti uživanje u toplim ljetnim noćima.

Ovaj problem najviše muči stanovnike gradova uz velike rijeke, a mnogi će se složiti da je večernje druženje na otvorenom gotovo pa i nemoguće, stoga mnogi traže spas u raznim proizvodima, poput spirala i sprejeva, jer u nekim slavonskim mjestima ne pomažu čak ni tretmani koji suzbijaju ličinke komaraca.

Poznato je da komarce privlače određeni mirisi na ljudskoj koži i zbog toga nam male napasti često piju krv. Srećom, postoji prirodan, jeftin i jednostavan način kako ih se riješiti i on - doista radi.

Radi se o - crnoj kafi.

Iako miris zapaljene crne kafe nije najugodniji za ljude, on je iznimno učinkovit kada je riječ o tjeranju komaraca.

Ovaj trik posebno dobro funkcionira jer je crna kafa lako dostupna i jeftina, a postupak ne zahtijeva posebne vještine ili pripreme.

Sve što vam treba je tanjir, malo mljevene crne kafe i upaljač ili šibice, prenosi Zadovoljna.hr.

Preporuka je staviti nekoliko tanjira s kafom oko stola na terasi, balkonu ili u vrtu, a razliku ćete vidjeti dosta brzo.

Iako izgaranje kafe stvara neugodan miris, vrijedi isprobati ovaj trik, posebno ako se nalazite pokraj močvarnog područja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...