IDEALNO OSVJEŽENJE: Popijte ovaj napitak svako jutro i imat ćete više energije, a koža će vam zablistati

Iako je limun kiseo, ima izrazito alkalizirajuće djelovanje i njegovom upotrebom osiguravate ravnotežu pH vrijednosti organizma

  • Zdravlje

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Tražite osvježenje u ovim vrućim, ljetnim danima? Imamo pravu stvar za vas. Ovo je jako zdravi napitak koji je idealno piće kada je vani vruće. Naime, stručnjaci preporučuju da svaki dan natašte popijete čašu vode s limunom i tako svome tijelu poderite pravu vitaminsku bombu. Koji su još benefiti konzumiranja ovakvog napitka svako jutro?

Citrusno voće poput limuna bogato je vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u prevenciji i liječenju prehlade, dok askorbinska kiselina pomaže u apsorpciji željeza, koje također ima važnu ulogu u jačanju imunološkog sustava.

Ako je vaše tijelo u kroničnoj pH neravnoteži, podložno je raznim bolestima i infekcijama. Iako je limun kiseo, ima izrazito alkalizirajuće djelovanje i njegovom upotrebom osiguravate ravnotežu pH vrijednosti organizma, pogotovo ako često konzumirate meso, sir i alkohol.

Nadalje, i najveći ljubitelji jutarnje kave riješili su se ove navike nakon nekoliko dana ispijanja tople vode s limunom. Kombinacija limuna i vode pomaže hidratizirati i oksigenirati krv, zbog čega ćete se osjećati izvrsno, prenosi Espreso.

Na kraju, kronična dehidracija isušuje kožu i čini je ispucalom, a topla limunada idealan je način da se pobrinete za njezin zdrav izgled. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju kože zdravom, dok antioksidansi djeluju protiv starenja i bora.

Hoćete li isprobati?

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...