PROBUDILA SE S OPEKOTINOM 3. STEPENA NA NOZI: Ljekar objasnio šta se desilo tokom spavanja

Mlada žena se probudila jednog jutra sa ranom na nozi. U početku je samo malo boljelo, ali se onda bol pogoršala.

  • Zdravlje

  • 11. Jul. 2024  

  • 0

Žena iz Švicarske probudila se ujutru i primijetila ranu na nozi. Doktor joj je objasnio da je "kriv" punjač za mobilni telefon.

Mlada žena se probudila jednog jutra sa ranom na nozi. U početku je samo malo boljelo, ali se onda bol pogoršala.

“Mislila sam da će rana sama zacijeliti, ali se pogoršalo i završila sam u hitnoj pomoći”, rekla je Julija, koja nije znala zašto je dobila opekotinu trećeg stepena na nozi.

“Zaspala sam na punjaču za mobilni telefon, koji je bio uključen u utičnicu. Doktor mi je objasnio da je koža jako provodljiva i da me je opekla struja. Više od godinu dana kasnije, ožiljak je i dalje vidljiv“, ispričala je Julija, prenosi portal 20 minuta.

Ljekar u bolnici u Ženevi objasnio je da su takvi slučajevi veoma rijetki. “Produženi kontakt sa elektrodama u prisustvu vlage i znoja utiče na pH vrijednost kože. Ovo uzrokuje hemijsku opekotinu, ali ne i termičku. Sporo se razvija, tako da osoba u početku ništa ne osjeća i ne budi se”, objasnio je ljekar portalu 20 minuta, prenosi Dnevnik.hr.

Oštećenje se obično javlja tek nakon nekoliko sati, a osoba koja spava nije ni svjesna šta se dešava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...