TURSKA SPREMNA NA SVAKU INICIJATIVU: Erdogan se sastao sa Zelenskim na samitu NATO-a

Erdogan nastavlja svoje kontakte u Washingtonu.

  • Svijet

  • 11. Jul. 2024  

  • 0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se u četvrtak u Washingtonu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Erdogan nastavlja svoje kontakte u Washingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, gdje je došao da prisustvuje samitu šefova država i vlada NATO-a.

Nakon sastanka šefova država i vlada saveznika i partnera u okviru samita, Erdogan se sastao s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim u Kongresnom centru “Walter E.“, gdje je održan samit.

Erodgan je tokom sastanka sa Zelenskim izjavio da je Turska spremna na svaku inicijativu, uključujući i posredovanje, kako bi se postavili temelji za mir u Ukrajini, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...