IBRIČIĆ VRAĆA KOPAČKE SA KLINA: Na odmoru puni baterije za novi klub

Odlučio je da 'oživi' igračku karijeru i zaigra u petoj ligi Slovenije. Više rekreativno, nego ozbiljno, no Ibričić je poznat kao veliki profesionalac i tako će sigurno i ponašati i u ovom rangu takmičenja.

  • Sport

  • 13. Jul. 2024  

  • 0

Senijad Ibričić ne može bez nogometa. Popularni Ibro je nedavno se razišao sa FK Sarajevo, gdje je obavljao ulogu sportskog direktora.

Sada uživa u odmoru i puni baterije za nove izazove, ali već ima novi klub.

Odlučio je da 'oživi' igračku karijeru i zaigra u petoj ligi Slovenije. Više rekreativno, nego ozbiljno, no Ibričić je poznat kao veliki profesionalac i tako će sigurno i ponašati i u ovom rangu takmičenja.

On će nastupati za NK Šmartno Ljubljana, koja igra u MNZ Ligi pod pokroviteljstvom MNZ Ljubljana. Prošlu sezonu završili su na petom mjestu, a sada dobili veliko pojačanje.

- Sada uživam u druženju kroz igru. Fudbal mi je uvijek u krvi i ne mogu od toga pobjeći, čak ni u penziji. Ovo je novi nivo druženja u rekreativnom i veteranskom fudbalu. Radujem se utakmicama, a posebno druženju sa ovim momcima. Privukla me vizija kluba i sa zadovoljstvom sam došao da svojim bogatim iskustvom pomognem u razvoju igrača i kluba - rekao je Ibričić za zvaničnu stranicu kluba.

Ibričić je tokom ljetne pauze bio i kapiten mininogometne reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu koje je održano u Sarajevu.

Redovno prati brojne utakmice uživo, a nedavno je gledao duel Fenerbahčea i svog voljenog Hajduka.

Priznao je da nagovara Edina Džeku da obuče dres Hajduka, ali da je teško očekivati da se to na kraju i ostvari. Ibričić je legenda Hajduka, ali i ljubimac navijača nogometne reprezentacije naše zemlje.

Karijeru je počeo u Podgrmeču iz svog Sanskog Mosta, a završio u Domžalama, gdje je također ostavio duboki trag.

(Faktor.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...