FABRIKA NOVCA U MADRIDU: Već prvog dana prodaje Mbappeovog dresa, zbog velike potražnje "pala je"...

(...) stranica Realove online prodavnice.

  • Šareni svijet

  • 14. Jul. 2024  14. Jul. 2024

  • 0

Velika obnova Santiago Bernabeua, koja uključuje proširenje klupskog muzeja i megastorea, osvajanje Lige prvaka te dolazak Kyliana Mbappea, učinila je ove objekte na Realovom stadionu nevjerovatnim izvorima prihoda. Prema Marci, obnova je pretvorila Bernabeu u najprofitabilniji stadion u svijetu nogometa. To je postalo jasno već prvog dana prodaje Mbappeovog dresa, kada je zbog velike potražnje pala stranica Realovog online dućana, a zaposlenici u megastoreu na stadionu nisu mogli raditi zbog gužve.

Realov muzej više ne želi biti drugi u Madridu, gradu muzeja, već želi preuzeti primat jednom od najpoznatijih muzeja na svijetu.

Marca ističe da je 2019. godine Realov muzej posjetilo 1.3 miliona ljudi, dok je Prado, najpoznatiji muzej u Madridu, imao rekordnih 3.2 miliona posjetitelja prošle godine. Proširenje Realovog muzeja na 4.2 hiljade kvadrata i četiri sprata baca rukavicu u lice Pradu.

Realov muzej sada posjećuje od 5 do 6 hiljada ljudi dnevno, a cijene ulaznica za muzej i obilaske stadiona kreću se od 29 do 50 eura, što Realu donosi oko 170 hiljada eura mjesečno ili oko 20 miliona eura godišnje samo na ulaznicama, prenose agencije.

No, najveći profit dolazi iz megastorea, zadnje postaje zlatnog rudnika na Bernabeuu. Megastore je postao iznimno uspješan zahvaljujući strategiji sličnoj IKEA-inoj, što ga je učinilo jednim od najposjećenijih mjesta u Madridu. Prosječan posjetitelj troši od 100 do 150 eura, a dnevno trgovinu posjeti do tri hiljade ljudi. Nakon dolaska novih dresova, dnevna zarada kreće se od 400 do 500 hiljada eura.

Cijene dresova variraju od 100 do 185 eura, ovisno o personalizaciji s imenom igrača, brojem i grbovima. Marca zaključuje da, iako je teško trajno održati ovakve brojke, profitabilnost Realovog megastorea ostaje senzacionalna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...