VOJNI ANALITIČAR MARINKO OGOREC TVRDI: "Ovakav pogodak mogao je izvesti samo dobar strijelac"

Napadač, koji je identificiran kao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, pucao je s krova obližnje zgrade na Trumpa.

  • Svijet

  • 14. Jul. 2024  

  • 0

Vojni analitičar i stručnjak za sigurnost Marinko Ogorec s Veleučilišta Velika Gorica danas je u HTV-ovim Vijestima komentirao pokušaj atentata na američkog predsjedničkog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Napadač, koji je identificiran kao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, pucao je s krova obližnje zgrade na Trumpa.

Kako je moguće da ga osiguranje nije na vrijeme primijetilo i neutraliziralo?

"Je li osiguranje mislilo da je to možda jedan od njihovih, jesu li ga primijetili... Tu ima sada jako puno pitanja na koje će odgovore dati istraga", rekao je Ogorec.

Rekao je i da bi se atentat, kada se govori o balistici gađanja, mogao nazvati uspjehom. Da je metak skrenuo 3 cm, Trumpa više ne bi bilo, dodao je.

"Na udaljenosti od kojih 150 m ovakav pogodak je ustvari pogodak dobrog strijelca", rekao je Ogorec.

Što se tiče kampanje uoči predsjedničkih izbora u SAD-u, na kojima se Trump bori protiv aktualnog predsjednika Joea Bidena, Ogorec je rekao da je ovo u svakom slučaju vjetar u leđa Trumpu, ističući da je Trump preživio atentat, da se ljudi solidariziraju sa žrtvama te da je Trump pokazao borbenost nakon napada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...