LJETOVANJE NA OVOJ POPULARNOJ DESTINACIJI VIŠE NIJE LUKSUZ: Avionska karta dođe manje od 60 eura

Avionske karte se u sezoni mogu naći već za 25 eura, a povratne karte može kupiti za manje od 60 eura.

  • Evropa

  • 14. Jul. 2024  

  • 0

Na manje od dva sata vožnje avionom od Zagreba smjestila se Malta, otočna zemlja smještena u Sredozemnom moru. Otkako je Ryanair prije nekoliko godina uveo avionske linije za Maltu iz Hrvatske, ovaj turistički raj je postao sve popularniji među hrvatskim građanima, piše Dnevno.hr.

Arhipelag čine tri otoka, Malta, Gozo i Comino, a gosti mogu naći brojne sadržaje kojima će se zabaviti za vrijeme boravka u toj zemlji.

Avionske karte se u sezoni mogu naći već za 25 eura, a povratne karte može kupiti za manje od 60 eura. Dodate li i prtljagu, to će vas koštati još 50 eura za povratnu kartu, ali još uvijek je riječ o povoljnim cijenama. Izvan sezone cijene su još i niže, pa ćete tako povratnu kartu početkom oktobra kupiti za manje od 35 eura.

alt

Posjeta Siciliji

Što se tiče smještaja, Malta nudi nešto za svačiji džep. U prvoj sedmici augusta lako ćete naći smještaj za manje od 100 eura po noći. Želite li smještaj uz plažu, platiti ćete malo više, nekih 140 eura noć.

Za 180 eura po noći možete naći all inclusive smještaj za dvije osobe, u hotelu s četiri zvjezdice s predivnim bazenom, blizu plaže. Želite li tri obroka dnevno, platiti ćete još 30 eura po danu za dvije osobe.

Odete li na Maltu, to vrijeme možete iskoristiti i za posjetu Siciliji do koje se može stići brodom za samo sat i 45 minuta. Mnogi turisti kombiniraju odmor na Malti i Siciliji, provodeći nekoliko dana na svakom otoku, a zatim se vraćaju avionom iz Napulja ili nekog drugog talijanskog grada. Cijena brodske karte u sezoni iznosi prosječno 70 eura, dok van sezone pada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...