DRAMATIČNO FINALE COPA AMERIKE: Argentina i Kolumbija igrali produžetke, Leo Messi u suzama na klupi...

Dosad je s 15 naslova bila izjednačena s Urugvajem na vrhu povijesne liste.

  • Sport

  • 15. Jul. 2024  

  • 0

Argentina je osvojila Copa Americu. U finalu je nakon produžetaka pobijedila Kolumbiju 1:0, a jedini pogodak postigao je Lautaro Martinez u 112. minuti. Finale će ostati obilježeno po ogromnom haosu uoči početka zbog kojeg je utakmica kasnila gotovo sat i pol. Naime, velik broj navijača uspio se probiti na stadion u Miamiju iako nisu imali ulaznice.

Što se same utakmice tiče, Kolumbija je u prvom poluvremenu imala više od igre te je stvorila bolje šanse, dok se u drugom dijelu probudila i Argentina, no nijedna ekipa nije uspjela postići pogodak i riješiti susret u 90 minuta. Dodajmo da je u 66. minuti Argentina ostala bez Lionela Messija, koji je zbog ozljede gležnja morao izaći iz igre.

Slika

Slika

Argentina je tako 16. puta u povijesti osvojila Copa Americu, čime je postala apsolutni rekorder. Dosad je s 15 naslova bila izjednačena s Urugvajem na vrhu povijesne liste. Argentina, aktuelni svjetski prvak, osvojila je i Copa Americu prije tri godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...