SVJEDOK KOJI SE USPIO SPASITI DRHTAVIM GLASOM OPISAO DETALJE ZLOČINA: "Legao je četvoronoške i uperio pušku u mene!" (FOTO)

Do dvostrukog ubistva došlo je kada se osumnjičeni posvađao sa komšijama zbog požara, nakon čega je zapucao iz puške.

  • Hronika

  • 16. Jul. 2024  

  • 0

Do dvostrukog ubistva u Topolnici došlo je kada se osumnjičeni posvađao sa komšijama zbog požara, nakon čega je zapucao iz puške.

"Bili smo dobri, oni su se pomagali. Uvijek su bili tu jedni za druge. Uvijek smo obraćali pažnju na njih, poštovali ih, to su sve stari ljudi. Šta je bilo osumnjičenom da nas sačeka, da puca na nas iz puške, nemam pojma..."

Ovako za "Blic" započinje priču jedan od svjedoka, koji je bio na traktoru sa bračnim parom i još jednim komšijom kada je osumnjičeni zapucao u njih. U svojoj potresnoj ispovijesti, opisao je sve detalje zločina kojem je svjedočio.

"Mi smo bili gore kod štale da gasimo požar. Tamo su bili i vatrogasci. Mi smo gasili to lijepo, pogasili sve lijepo. Međutim, tu se vidio dim kod osumnjičenog. Vatrogasci su nam rekli da odemo da vidimo kakva je tamo situacija, ako je tamo požar, da odemo tamo, da se premjestimo, da gasimo požar tamo. Međutim, tamo su otišli bračni par i još jedan čovjek. Ja sam ostao sa vatrogascima. Oni su se tamo zadržali, raspravljali se, osumnjičeni je tvrdio da on nije upalio", priča vidno potresen svjedok.

"Evo ga matori, čeka nas"

On navodi da kada su videli da ne prijeti više opasnost, krenuli su ka selu. Nisu odmakli više od 350 metara kada su ugledali osumnjičenog kako ih čeka.

"Bračni par je bio u traktoru, jedan je vozio, žena je sjedila sa lijeve strane. Mi smo svi seli na traktor i poslije jedno 350 metara, kada je naš komšija koji je ranjen rekao: 'Evo ga, čeka nas'. Ja pogledam i vidim ga gore kako stoji i nišani pušku pravo na nas. Ja nisam imao vremena da išta kažem, niti da se derem jer je u tom trenutku kada sam pogledao, on opalio puškom. Komšija koji je bio sa nama se uhvatio za desno rame i vidio sam krv kako mu šiklja niz prste i sliva niz majicu. U tom trenutku sam se bacio na leđa i pao sam dole gdje sam ostao da ležim. Ja sam ga pitao: "Šta si uradio, ubi čovjeka?", on se namjesti četvoronoške i uperi pušku ka meni. Ja sam se okrenuo, uhvatio za glavu i krenuo da trčim ka stazi. Da se udaljim što dalje od njega. Ja u tom trenutku nisam znao da li da skrenem lijevo, desno, ja sam išao pravo", priča on drhtavim glasom.

Kako dodaje, on je imao sreće što ga osumnjičeni nije upucao.

"Mislim, on nije ni pucao po meni, jer je opalio samo jedan metak. Sa tim metkom je ubio i bračni par i ranio komšiju. Ja sam otrčao kod vatrogasaca. Ja sam se vratio opet tamo, imao sam svašta da vidim. Glava vozača traktora na volanu, žena preko njegovog ramena, komšija krvari iz ruke. Ja vičem vozaču, ali on nije davao znakove života. Vatrogasci mi više nisu dali da idem", u suzama priča svjedok koji je uspeo da se spasi.

Tijela i dalje na mjestu zločina

Podsjetimo, na mjestu zločina u Topolnici, gdje se jučer dogodilo dvostruko ubistvo, i dalje se nalaze tijela ubijenog bračnog para. Na licu mjesta su mrtvozornik i policija koja obavlja uviđaj.

Do dvostrukog ubistva došlo je kada se osumnjičeni posvađao sa komšijama zbog požara, nakon čega je zapucao iz puške.

Ubica ubijen tokom hapšenja

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice sinoć neutralisali dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka.

"Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice neutralisali su večeras dvostrukog ubicu (89), koji je u selu Topolnica, kod Majdanpeka, iz puške ubio bračni par (69 i 68 godina), i ranio komšiju (59). I pored pokušaja pregovora i bacanja suzavca i šok bombi, lice nije želilo da se preda, već se sa puškom u ruci suprotstavilo policiji, nakon čega su ga, u skladu za Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima, pripadnici SAJ-a lišili života", izjavio je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...