MILIONSKI POSLOVI BH. GIGANTA NAMJENSKE INDUSTRIJE: Prihodi lete u nebo, samo za šest mjeseci izvezeno je čak...

Trenutno su najveća izvozna tržišta ove kompanije Sjedinjene Američke Države, Egipat, Saudijska Arabija, Turska, Irak i Malezija

  • Ekonomija

  • 17. Jul. 2024  

  • 1

Iz kompanije Igman iz Konjica su objavili da su u prvih šest mjeseci 2024. godine proizveli i prodali municiju u vrijednosti od 91 milion KM.

Dodali su da je do kraja jula planiran dodatni izvoz u vrijednosti od 40 miliona KM, što je ukupan poslovni prihod koji premašuje 130 miliona KM za sedam mjeseci.

Koliko je ovo veliki rezultat – jasno je tek ako uporedimo s brojkama od prošle godine.

Naime, u cijeloj prošloj godini poslovni prihodi kompanije, odnosno prihodi od ugovora s kupcima, iznosili su 122 miliona maraka, a godinu prije toga 110 miliona.

Ukupni prihodi lani su bili oko 134 miliona, a godinu prije toga 125,4 miliona maraka.

Za samo sedam mjeseci poslovni prihod će premašiti iznos iz cijele 2023. godine.

Trenutno su najveća izvozna tržišta ove kompanije Sjedinjene Američke Države, Egipat, Saudijska Arabija, Turska, Irak i Malezija.

Podsjetimo, Igman je nedavno proizveo automatsku pušku kojom će nadopuniti svoju ponudu koja se dosad uglavnom odnosila na municiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...