PROCURILA POSLOVNA TAJNA: UNA TV bliska porodici Dodik zapala u teške gubitke, broje se u milionima KM

Gubitak je prošle godine iznosio rekordnih 6,8 miliona eura.

  • Mini market

  • 17. Jul. 2024  17. Jul. 2024

  • 0

Una TV je prošle godine u Bosni i Hercegovini akumulirala dva miliona eura gubitka. Samo u tri godine poslovanja u Bosni i Hercegovini kumulirani gubitak bio je 4,5 miliona eura. U Srbiji je situacija još gora.

Kako se vidi iz financijskih podataka za 2023. godinu, ukupni prihodi Una TV sa sjedištem u Beogradu iznose svega 2,1 milion eura.

Gubitak je prošle godine iznosio rekordnih 6,8 miliona eura.

Kad zbrojimo kumulativni gubitak Srbije u tri godine, dolazimo do gotovo 13 miliona eura. Kada se svi gubici pribroje trogodišnjem gubitku od 3,4 miliona eura u Hrvatskoj, gdje je projekt zaustavljen, dolazimo do podatka da je Una TV u tri godine poslovanja ostvarila 20,9 miliona eura gubitka. Previše i za Milorada Dodika i njegovu porodicu.

No, klin u sanduk mogla bi biti blokada računa u Srbiji, koja se upravo dogodila, a za koju se pretpostavlja da je posljedica američkih sankcija kompanijama pod kontrolom porodice Dodik, piše mediadaily

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...