NJEMAČKI DIV DONIO ODLUKU: Audi više neće opremati svoje benzinske i dizelske modele sa…

PPC je nova platforma za srednju klasu vozila (i više) te je na njoj nastao i novi A5, koji mijenja A4.

  • Auto

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

Audi više neće opremati svoje velike benzinske, dizelske i hibridne automobile lažnim ispušnim cijevima na stražnjem braniku vozila.

Ovaj potez dolazi nakon opsežnih povratnih informacija kupaca, ljudima se očigledno na sviđaju ukrasi nalik ispušnim cijevima na stražnjem braniku vozila, dok su pravi završeci ispušnih cijevi nimalo glamurozno skriveni iza branika.

Govoreći za Auto Express nakon otkrivanja najnovijih benzinskih Audija A5 i S5, glasnogovornik marke rekao je:

-Svi PPC (Premium Platform Combustion) automobili imat će funkcionalne ispušne cijevi.

PPC je nova platforma za srednju klasu vozila (i više) te je na njoj nastao i novi A5, koji mijenja A4.

Zašto su proizvođači automobila uopće krenuli sakrivati ispušne cijevi? To je uglavnom zbog složenosti dizajna i sigurnosnih problema zbog vruće metalne cijevi u neposrednoj blizini plastičnih obloga, ali postoje i financijski i estetski razlozi za ovaj trend. No kupci na takve dizajnerske detalje reagiraju s prijezirom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...