NEOBIČAN TREND NA SVJETSKOJ POLITIČKOJ SCENI: Iz Moskve tvrde da je i Putin bio meta atentata

Budanov je ranije rekao da je "Kijev pokušao da ubije ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali su ti pokušaji bili neuspješni", preneo je ukrajinski medij "Strana".

  • Mini market

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

"Pokušaj ubistva ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je pomenuo načelnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov, nesumnjivo je planiran uz učešće anglosaksonskih gospodara ukrajinskih vlasti", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Budanov je ranije rekao da su "ukrajinske specijalne službe bezuspješno pokušale da ubiju Putina".

"Nema sumnje da su takvi zločini planirani i finansirani uz direktno učešće anglosaksonskih gospodara kijevskog režima", kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Ranije je na riječi šefa Glavne obavještajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane o navodnim neuspjelim pokušajima atentata na Vladimira Putina reagovao i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, poručivši da je bezbjednost predsjednika Rusije na odgovarajućem nivou.

Prema njegovim riječima, sve prijetnje kijevskog režima su očigledne.

Budanov je ranije rekao da je "Kijev pokušao da ubije ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali su ti pokušaji bili neuspješni", preneo je ukrajinski medij "Strana".

Podsjećamo, nakon pokušaja atentata na Donalda Trumpa, pojedini režimi su nastojali prikazati kako je i njihov vođa ugrožen, a tu su najdalje u ovom dijelu svijeta otišli režimi Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Sada vidimo da sličnu atmosferu kreiraju i u Rusiji. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...