AMBASADA SAD-a U BiH PITA DODIKA: "Gdje je nestao sav taj novac u RS-u!?

- Deset godina čekanja je dovoljno, a građani BiH zaslužuju odgovornost svojih lidera. Nema više kašnjenja", poručio je ambasador Murphy.

  • Mini market

  • 18. Jul. 2024  18. Jul. 2024

  • 1

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na svom X profilu postavila je pitanje - Gdje je nestao sav taj novac u RS? "U proteklih 18 mjeseci Vlada RS se samo na Banjalučkoj burzi zadužila za više od 1,1 milijardu KM, što je značajan iznos koji ne uključuje čak ni komercijalne kredite koje je Vlada RS uzela, a čiji uvjeti nisu dostupni na javni pregled.

Dakle, ako je Vlada RS-a ipak završila s deficitom i dalje ima problema s isplatama i rokovima isplate socijalnih usluga i subvencija za poljoprivredu, postavlja se pitanje gdje je nestao sav taj novac?", navode u svojoj objavi na X-u. 

 Ambasador Michael Murphy danas je sudjelovao u radu Radne grupe za podršku provedbi "Zakona o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala u Federaciji BiH", donesenog 2014. godine.

- Deset godina čekanja je dovoljno, a građani BiH zaslužuju odgovornost svojih lidera. Nema više kašnjenja", poručio je ambasador Murphy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...