NAKON DEBAKLA NA EURU, NIJE MU LAKO: Nastavlja se osipanje reprezentacije Srbije, sve više igrača ne želi biti pod Piksijem

Piksi će jako teško naći prave zamjene

  • Sport

  • 18. Jul. 2024  

  • 1

Stvarno nikad nije dosadno oko fudbalske reprezentacije Srbije, koja od povratka s Evropskog prvenstva proživljava razne dramatične trenutke, da bi sve kulminiralo oproštajem od reprezentacije njenog, sad već bivšeg kapitana, Dušana Tadića. Međutim, čini se kako još neki igrači namjeravaju reći zbogom njihovom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, kako donose mediji iz našeg susjedstva, prenosi Dnevno.hr.

Već se dosta pisalo o otvorenim kritikama Dušana Tadića prema Stojkoviću, još za vrijeme trajanja Eura, a nakon povratka u Srbiju kapitan Orlova nastavio je kritikovati Piksija u nadi kako će ovaj biti smijenjen s mjesta selektora, ali to se na kraju nije dogodilo.

Naravno Stojković je odmah krenuo micati pobunjeni kadar, primarno se tu mislilo na Tadića, ali uz njega još je nekolicina srpskih senatora bilo nezadovoljno selektorom pa će i oni više nego sigurno reći Orlovima zbogom.

alt

Fudbaleri Srbije (Foto: Guliver Image)

Osipanje Srbije

Tako mediji iz Srbije donose kako će se od reprezentacije oprostiti još i iskusni veznjak Nemanja Gudelj i lijevi krilni igrač Filip Kostić, koji je među Orlovima još od 2015. godine. Odlazak ovog iskusnog dvojca, uz već otišlog Tadića bio bi šok za Srbiju prije nastupa u Ligi nacija na jesen, a Piksi će jako teško naći prave zamjene za trojicu iskusnih igrača.

Dragan Stojković Piksi oprostio se od bivšeg kapetana Srbije Tadića porukom: “Dušan Tadić je veliko ime srpskog nogometa i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od trenutka kad je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Nizozemskoj, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi. Od trenutka kada sam stupio na dužnost izbornika reprezentacije, vidio sam u njemu lidera i bilo mi je jako drago što baš Tadić nosi kapetansku traku i broj 10 na leđima.

Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja. Moja je velika želja da mu se organizira oproštajna utakmica i predložit ću predsjedniku Džajiću i ljudima iz Nogometnog saveza Srbije da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapetana. Tadić je to apsolutno zaslužio“, napisao je Piksi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...