PIKSI IZNENAĐEN OTKAZIMA: “Kako ne mogu da igraju za Srbiju, a mogu za klub?“

Selektor Srbije Stojković Piksi obratio se pred nove izazove, prvo je pričao opširno o krahu na Euru, pa o spisku “Orlova“, pehovima i svemu što je zadesilo reprezentaciju i nakon Eura.

  • Sport

  • 02. Sep. 2024  

  • 0

Srbija u četvrtak počinje novi ciklus Lige nacija, prvi rival će biti evropski prvak Španija na "Marakani" (20.45), a selektor Orlova Dragan Stojković osvrnuo se i na igrački kadar.

Selektor Srbije Stojković Piksi obratio se pred nove izazove, prvo je pričao opširno o krahu na Euru, pa o spisku “Orlova“, pehovima i svemu što je zadesilo reprezentaciju i nakon Eura.

Čak osmoricu igrača sa Evropskog prvenstva izostavio je sa spiska, da bi potom poziv otkazali najbolji igrači.

Dušan Vlahović je iz porodičnih razloga odlučio da preskoči ovo okupljanje, a zbog povreda su otkazali i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, dok se ne zna status Luke Jovića koji se takođe povrijedio.

“Dobili smo izveštaj ljekara, u kontaktu smo sa klupskim ljekarima, i sa Al Hilalom ili Torinom, dobijamo njihove izvještaje. Što se tiče Mitrovića, požalio se na bol u zadnjoj loži, to je bil 24. august ili tako nešto. Sergej mi je rekao da prima injekcije zbog spazma u donjem dijelu leđa. Moram da verujem igračima. Što se tiče Vlahovića tiče, porodični problemi su u pitanju, niti ulazim, niti ću ikada ulaziti u privatne stvari igrača. Ako imate drugu informaciju, onda bih vam bio zahvalan da ih podijelite sa nama. Normalno je da će biti spekulacija, s pravom. Kako igraju za klub onda a ne mogu za reprezentaciju? To morate njih da pitate“, poručio je selektor Stojković.

Osvrnuo se i na situaciju oko golmana Vanje Milinković-Savića, koga nema ovaj put, a pričalo se da je došlo do sukoba u jednoj kafani u Njemačkoj tokom boravka na Evropskom prvenstvu.

“Da pomenemo Vanju Milinkovića Savića, pošto su neki protumačili da je to šok što nema Vanje. Ja sam dan pred objavljivanje spiska sa njim pričao, on mi je rekao da je imao problem sa kukom, kad je pao. On je rekao da će braniti za Torino, ali je zamolio da preskoči reprezentaciju ovaj put, da je dobar tajming da ovu pauzu iskoristi da se oporavi. Rekao sam: OK, prihvatam i to je to“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...