GDJE SU PARE, MILORADE: Nakon američkog ambasadora u BiH, burne reakcije stižu sa svih strana…

Ministarstvo finansija RS u međuvremenu je negiralo tvrdnje Američke ambasade u BiH, no priča nije završena na tome.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2024  

  • 2

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na svom X profilu postavila je pitanje - Gdje je nestao sav taj novac u RS? 

"U proteklih 18 mjeseci Vlada RS se samo na Banjalučkoj burzi zadužila za više od 1,1 milijardu KM, što je značajan iznos koji ne uključuje čak ni komercijalne kredite koje je Vlada RS uzela, a čiji uvjeti nisu dostupni na javni pregled.

Dakle, ako je Vlada RS-a ipak završila s deficitom i dalje ima problema s isplatama i rokovima isplate socijalnih usluga i subvencija za poljoprivredu, postavlja se pitanje gdje je nestao sav taj novac?", navode u svojoj objavi. Inače, američki ambasador Michael Murphy jučer je sudjelovao u radu Radne grupe za podršku provedbi "Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH", donesenog 2014. godine.

-Deset godina čekanja je dovoljno, a građani BiH zaslužuju odgovornost svojih lidera. Nema više kašnjenja", poručio je ambasador Murphy.

Ministarstvo finansija RS u međuvremenu je negiralo tvrdnje Američke ambasade u BiH, no priča nije završena na tome.

Naime, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik na društvenim mrežama objavio je kako je posjetio Bratunac, gdje je s načelnikom ove opštine Lazarom Prodanovićem obišao novu zgradu opštine u čiju izgradnju su Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije uložile oko 3,5 miliona KM.

Uslijedile su burne reakcije.

-Srpska stoji iza razvojnih projekata ove opštine. Podržaćemo izgradnju vrtića i tražimo da to bude objekat koji će obuhvatiti svu djecu do predškolskog uzrasta, poručio je Dodik.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...