OGROMAN NOVAC: Bidenova kampanja od katastrofalne debate potrošila čak 37 miliona dolara na reklamu

Od početka ciklusa 2024., Bidenova kampanja je uložila resurse u agresivnu ranu reklamnu kampanju, potrošivši ukupno više od 151,7 miliona dolara na oglase do sada, uključujući TV, digitalne i radio.

  • Svijet

  • 19. Jul. 2024  

  • 0

Kampanja za reizbor predsjednika Joea Bidena stalno se reklamira od njegovog lošeg nastupa u debati prošlog mjeseca, čak i usred sve većeg pritiska njegove stranke da se povuče kao kandidat.

Prema podacima AdImpact-a, Bidenova kampanja je potrošila 37,7 miliona dolara na oglašavanje između 28. juna, dan nakon debate, do danas. Uključujući kampanje i sve savezničke vanjske grupe, demokrati su potrošili 64,3 miliona dolara na oglašavanje od debate, dok su republikanci potrošili 19,3 miliona dolara.

Od početka ciklusa 2024., Bidenova kampanja je uložila resurse u agresivnu ranu reklamnu kampanju, potrošivši ukupno više od 151,7 miliona dolara na oglase do sada, uključujući TV, digitalne i radio.

Značajno je reći da Bidenova kampanja nije uložila značajna sredstva za rezervisanje reklama u narednim mjesecima – kampanja trenutno nema rezervacija oglasa nakon mjeseca jula.

Iako je neprestano ulagao milione u oglašavanje tokom prošlog mjeseca, Bidenova kampanja je također nastavila sa proizvodnjom novih oglasa. U petak je kampanja pokrenula svoj najnoviji spot, fokusiran na prava na abortus.

Za razliku od rada Bidenove mreže, kampanja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa ostavila je većinu plaćenog oglašavanja savezničkim vanjskim grupama, potrošivši samo 19 miliona dolara na reklame otkako je pokrenuo svoju kampanju, a većina toga je došla za vrijeme predsjedničkih izbora Republikanske stranke ranije ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...