POTRESNA SUDBINA: Žena provela nevina u zatvoru čak 43 godine, a pravi šok izazvalo je otkriće stvarnog ubice...

Pregledom slučaja utvrđeno je da je lokalna policija ignorirala dokaze koji su izravno upućivali na jednog od njihovih policajaca

  • Šareni svijet

  • 20. Jul. 2024  

  • 0

Amerikanka Sandra "Sandy" Hemme (64), izašla je na slobodu nakon što je 43 godine provela u zatvoru zbog ubojstva koje nije počinila.

Naime, Hemme je imala 20 godina kada je proglašena krivom za ubojstvo djelatnice knjižnice Patricije Jeschke iz Missourija u studenom 1980. godine. Osuđena je na doživotnu kaznu. Nije bilo dokaza koji bi je povezali sa zločinom osim priznanja koje je dala pod utjecajem jakih sedativa u psihijatrijskoj bolnici.

Hemme, sada 64-godišnjakinja, žena je koja je najduže odsluživala kaznu za zločin koji nije počinila, u povijesti SAD-a, poručili su njezini odvjetnici. Njezin pravni tim u Projektu nevinosti rekao je da su zahvalni što se Hemme konačno ponovno sastala sa svojom obitelji i da će se nastaviti boriti da očiste njezino ime. Iako više nije u zatvoru, njezin se slučaj još uvijek preispituje.

Pregledom slučaja utvrđeno je da je lokalna policija ignorirala dokaze koji su izravno upućivali na jednog od njihovih policajaca - Michaela Holmana - koji je kasnije završio u zatvoru zbog drugog zločina i umro 2015. godine.

Holmanov kamion je viđen na tom području na dan ubojstva, njegov alibi nije mogao biti potvrđen, a koristio je kreditnu karticu Patricije Jeschke nakon što je tvrdio da ju je pronašao u jarku.

Par prepoznatljivih zlatnih naušnica koje je identificirao otac ubijene Jeschke također su pronađeni u Holmanovom domu. Ništa od toga tada nije otkriveno odvjetničkom timu Hemme, navodi se u reviziji slučaja.

Nju je, pak, policija nekoliko puta ispitivala pod utjecajem antipsihotika nakon što je završila na liječenju u psihijatrijskoj bolnici. Ondje je odlazila na liječenja od 12. godine. 

Njezini odgovori bili su "jednosložni" i "nije bila potpuno svjesna onoga što se događa", pokazali su sudski dokumenti, a ponekad je jedva držala glavu uspravno i patila je od grčeva mišića - nuspojava lijekova.

U reviziji slučaja navedeno je da nijedan forenzički dokaz nije povezao Hemme s ubojstvom. Nije imala motiva niti je bilo svjedoka koji bi je povezali sa zločinom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...