OTIŠAO NA BAUŠTELU, OSTAO DESET GODINA : Dženan je u okolini Lajpciga kupio kući za 7.000 KM, na ovaj način je uspio da joj višestruko uveća vrijednost (VIDEO)

Njegov glavni cilj je vratiti se i pokrenuti u svome mjestu seoski turizam

  • Društvo

  • 20. Jul. 2024  

  • 1

Dženan Ćišić iz Bosne i Hercegovine otišao je u Njemačku na bauštelu na tri mjeseca. Umjesto tri mjeseca ostao je 10 godina.

Otišao je za Njemačku 2014. godine kada su poplave pogodile Centralnu Bosnu. Bivši harmonikaš imao je svoj bend, svirao po kafanama. Prošao je sve faze učenja u Njemačkoj da bi kao profesor muzičkog obrazovanja vozio voz sa 200 mjesta.

Sve to ga je navelo da rješava i svoj stambeni problem, pa je slao ponude na oko 75 aukcija. Na jednoj je pobijedio i kupio kuću u okolini Lajpciga za 3.500 eura. Bila je oronula i stara, ali danas je to dom kojem je višestruko uvećao vrijednost.

Imao je sreću da je u kupljenoj kući našao blaga i dragocjenosti da je pokrio sve troškove obnove kuće. Njegov glavni cilj je vratiti se i pokrenuti u svome mjestu seoski turizam, piše Radio Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...