BIZNISMEN IZ AMERIKE U VELIKOM ZAMAHU: Eldin Diglišić ušao u novi posao u Bosni i Hercegovini

Diglišić je peuzeo kompaniju "DF Capital" d.o.o. Sarajevo i tako ušao u polje poslovnog savjetovanja

  • Ekonomija

  • 10. Avg. 2024  

  • 0

Bosanskohercegovački biznismena sa boravkom u Sjedinjenim Američkim Državama Eldin Diglišić vlasnik je još jedne kompanije, izvještava Indikator.ba.

Diglišić je peuzeo kompaniju "DF Capital" d.o.o. Sarajevo i tako ušao u još jedno polje poslovanja."DF Capital" d.o.o. Sarajevo je mlada kompanija osnovana u julu  prošle godine, a registrovana je za poslovno savjetovanje.

Ova kompanija većinski je 80-odstotni vlasnik kompanije RADIUS Društvo za ekonomske usluge i promet d.o.o. Zenica koja se bavi računovodstvenom, knjigovodstvenom i revizijskom djelatnosti i poreznim savjetovanjem.

Radius Zenica je suvlasnik novosonovanog društva Radius Audit & Consulting Društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo.

U ovom društvu Radius ima 49 posto udjela, a Sanita Tabaković 51 posto.

Web stranica Radiusa je u fazi rekonstrukcije.

"Dobrodošli na našu buduću online destinaciju. Uzbudljive stvari se kuju u našim radionicama. Uskoro ćete moći istražiti širok spektar naših usluga u računovodstvu, poreznim savjetovanjima, finansijama, edukacijama i poslovnim konsultacijama", navodi se u obavještenju.

Nedavno smo izvijestili da je Diglišićeva Increment d.o.o.Sarajevo postala je100-postotni vlasnik preduzeća Sarajevo Business Consulting d.o.o.Vogošća, koja stoji iza salona namještaja BUROTIME. Increment je imao 50 posto vlasništva u ovom društvu, a ugovorom sklopljenim sredinom aprila ove godine preuzeo je preostalih 50 posto koje je držao Enes Kazazić.

Eldin Diglišić je u prošloj godini počeo razvijati biznis u Bosni i Hercegovini gdje je pored osnovao i društvoVeritas Capital Partners d.o.o. Sarajevo. Veritas Capital je privatna investiciona firma sa sjedištem u New Yorku koja je do sada završila više od 100 akvizicija. Diglisić je suvlasnik nekoliko objekata u BiH, poput Residence In by Marriott u Sarajevu, Tarčin Forest Resorta i drugih.

Diglisić je Sarajlija koji je u SAD stigao 1997. na studije engleskog jezika. Nakon što je radio u bankarstvu, posvetio se špediciji i logistici. Godine 2007. pokrenuo je autoprevozničku kompaniju pod nazivom ShipEX. Ova kompanija sada na godišnjem nivou ima promet od 100 miliona američkih dolara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...