DONALD TRUMP NE PRESTAJE ŠOKIRATI: "Božanska intervencija spasila me je od smrti, primio sam metak za..."

U petak je na Floridi uhapšen muškarac zbog navodnog objavljivanja prijetnji Trumpu na društvenim mrežama, dok je drugi muškarac s Floride uhapšen nekoliko dana ranije zbog navodne prijetnje predsjedniku Joeu Bidenu.

  • Svijet

  • 21. Jul. 2024  

  • 2

Donald Trump je na skupu u Michiganu rekao da je "primio metak za demokraciju" kada je preživio pokušaj atentata. Bio je to prvi njegov skup na kojem se pojavio s JD Vanceom, svojim kandidatom za zamjenika - i prvi otkako je preživio pokušaj atentata.

Trump je prepunoj areni u Grand Rapidsu da su ga demokrati optužili da je "prijetnja demokraciji" i, uz veliki pljesak, poručio da je spreman vratiti se u Bijelu kuću.

U svom je govoru zahvalio "hiljadama" ljudi koji su ga došli vidjeti sedam dana nakon pokušaja atentata. "Stojim pred vama samo milošću svemogućeg Boga", rekao je, ponavljajući svoje uvjerenje da ga je božanska intervencija spasila od smrti.

Veće provjere nego na prošlom skupu

Mnogi okupljeni rekli su za BBC da ih pokušaj atentata, u kojem je ubijen član publike i ranio još dvoje, neće spriječiti da pokažu podršku republikanskom predsjedničkom kandidatu. Neki su rekli da su došli upravo zbog pucnjave. Za razliku od tog skupa, održanog u Butleru u Pennsylvaniji, događaj Grand Rapids bio je u zatvorenom prostoru - omogućujući sigurnosnim službenicima da pažljivo prate ko je ušao.

Zatvoreni prostor za događaje u Michiganu bilo je mnogo lakše osigurati, a detektori metala i vojno osoblje preplavili su cijelu zgradu, rekao je bivši agent tajne službe Jason Russell, koji je radio na događajima kampanje u areni Grand Rapids.

Istražitelji još uvijek nisu naveli motiv za 20-godišnjeg napadača kojeg su kasnije ubili agenti tajne službe.

Od tada je zemlja počela ozbiljnije provjeravati moguće prijetnje obojici predsjedničkih kandidata. U petak je na Floridi uhapšen muškarac zbog navodnog objavljivanja prijetnji Trumpu na društvenim mrežama, dok je drugi muškarac s Floride uhapšen nekoliko dana ranije zbog navodne prijetnje predsjedniku Joeu Bidenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...