NEOBIČAN SLUČAJ IZ SUSJEDSTVA: Za vrijeme vožnje ometala je vozača – platila je kaznu…

No, pitanje je ima li toga doista u praksi?

  • Auto

  • 21. Jul. 2024  

  • 0

Zaista postoji zakonska odredba koja zabranjuje ometanje vozača i predviđa kaznu za onog ko to čini.

Ta odredba postoji! Osoba koja se prevozi vozilom ne smije ni na koji način ometati vozača u upravljanju vozilom, niti utjecati na vozača da upravlja vozilom na način kojim se smanjuje sigurnost prometa.

Kazna za tog ometača u susjednoj Hrvatskoj iznosi 60 eura! No, pitanje je ima li toga doista u praksi?

Naravno, stvarni život uvijek je životopisniji od suhoparnih zakonskih odredaba, a ljudi se znaju svojski potruditi da ostvare obilježja baš svakog prekršajnog djela predviđenog zakonom.

U predmetu Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu Pp-290/2023 vozač je doista zatražio intervenciju policije, a suvozačica je kažnjena zbog ometanja vozača!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...