SJAJNE VIJESTI IZ TUZLE: Još jedna aviokompanija pokrenut će letove sa tuzlanskog aerodroma

Uprava Međunarodnog aerodroma Tuzla pregovara s još jednom aviokompanijom, a cilj je otvaranje novih aviolinija u zemljama Evropske unije

  • Ekonomija

  • 22. Jul. 2024  22. Jul. 2024

  • 0

Nakon Pegasusa, koji s letovima kreće 24. augusta, još jedna turska aviokompanija pokrenute će letove iz Tuzle za Istanbul, potvrđeno je za Faktor.

Riječ je o aviokompaniji AJet, ranije ponatoj kao AnadoluJet, koja će, kako nam je potvrđeno, prvi let imati 7. oktobra.

AJet je dobila odobrenje turske direkcije za civilno zrakoplovstvo, a ostalo je još da dobiju odobrenje i nadležnih u Bosni i Hercegovini, nakon čega će objaviti prodaju karata.

Ova aviokompanija će iz Tuzle ka najvećem gradu u Turskoj i obratno letjeti ponedjeljekom. Pegasus je počeo prodaju karata na liniji Tuzla - Istanbul, a letjet će subotom u oba smjera, počev od 24. augusta.

Karta za prvi let iz Tuzle za istanbulski aerodrom "Sabiha Gokcen" iznosi 69 eura, a karta u suprotnom smjeru, na isti datum, košta 62 eura.

Pored spomenute dvije kompanije, Uprava Međunarodnog aerodroma Tuzla, kako saznajemo, pregovara s još jednom kompanijom, a cilj je otvaranje novih aviolinija u zemljama Evropske unije. 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...