UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: "Trojka i SNSD nekada žele da ne bude konsenzusa..."

-Čitava situacija kao da navodi na zaključak da nekim strukturama u Banja Luci i u Sarajevu nije ni bitno oko čega se spore, ključni programski cilj je da konsenzusa ne bude, kazao je Čovićev analitičar.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2024  

  • 1

Nakon usvajanja državnog budžeta kroz Dom naroda BiH nije došlo do usvajanja reformske agende te Bosna i Hercegovina ostaje bez pomoći iz Europske unije. 

"Kada je riječ o pitanjima na državnoj, pa i federalnoj, razini Bosne i Hercegovine, ključna je riječ konsenzus. Od slučaja do slučaja - nekada tog istog konsenzusa ima, a nekada nema, a taj koji je postignut po pitanju proračuna, postignut je prekasno", kazao je za RTV HB Milan Sitarski, beogradski analitičar blizak Čovićevom HDZ-u.

Sitarski kaže kako je neslaganje do kojeg je došlo skupo plaćeno. 

"Nisam uspio shvatiti šta je to s čim se Republika Srpska nije slagala oko reformske agende, tačnije njezina vladajuća koalicija. Odgovor nisam dobio ni kada sam pratio izjave njihovih političkih protivnika; kako bošnjačkih stranaka iz Trojke koji su im koalicijski partneri, tako ni bošnjačkih opozicionih stranaka koji prozivaju tu istu Trojku zato što je u koaliciji.", navodi Sitarski.

-Čitava situacija kao da navodi na zaključak da nekim strukturama u Banja Luci i u Sarajevu nije ni bitno oko čega se spore, ključni programski cilj je da konsenzusa ne bude, kazao je Čovićev analitičar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...