UTICAJ KRIJUMČARA DROGE NA VODENI SVIJET: U Brazilu testirali morske pse na kokain - svi su pozitivni

Svih 13 morskih pasa bilo je pozitivno na drogu, s koncentracijom čak 100 puta višom nego što je ranije prijavljeno za druga vodena stvorenja

  • Šareni svijet

  • 23. Jul. 2024  23. Jul. 2024

  • 0

Naučnici su testirali morske pse u moru u blizini brazilske obale i otkrili da su pozitivni na kokain. Istraživači već dugo sugeriraju da bi na život u moru mogla utjecati droga koju krijumčari bacaju u vodu. Tone kokaina pronađene su u vodama oko Floride, Južne i Srednje Amerike.

Studija Zaklade Oswaldo Cruz u Brazilu pronašla je dokaze da su morski psi zapravo pod utjecajem droga koje zagađuju ocean.

Znanstvenici su secirali 13 brazilskih oštronosih morskih pasa (Rhizoprionodon lalandii) koji su kupljeni s malih ribarskih brodova. Ova vrsta provodi cijeli život u obalnim vodama i stoga je najvjerojatnije izložena onečišćenju.

Svih 13 morskih pasa bilo je pozitivno na drogu, s koncentracijom čak 100 puta višom nego što je ranije prijavljeno za druga vodena stvorenja, otkrili su znanstvenici.

Međutim, studija kaže da je polje istraživanja "vrlo ograničeno" i da utjecaj kokaina na vodeni život nije u potpunosti poznat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...