NOVA MISICA POTPUNO IZNENADILA: Preuzimala lentu najljepše, pa prozvala muškarca iz publike koju je zlostavljao (VIDEO)

Voditelj ju je pitao koja je njena vizija kao ambasadora ako pobijedi na izboru za Mis, odnosno za šta bi se zalagala u budućnosti.

  • Šareni svijet

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

Za novu Mis Kanzasa proglašena je Aleksis Smit, koja radi kao medicinska sestra. Mnogi je hvale što je takmičenje iskoristila da prozove muškarca koji ju je zlostavljao. Taj čovjek je, na zaprepaščenje svih, sjedio u publici.

Voditelj ju je pitao koja je njena vizija kao ambasadora ako pobijedi na izboru za Mis, odnosno za šta bi se zalagala u budućnosti.

Njen odgovor bio je nadahnjujuć jer se osvrnula na stvarnu životnu situaciju, a nije imala isprazne govore poput većine misica, prenosi Žena blic.

“Moja vizija kao sljedeće Mis Kanzasa je eliminisati nezdrave i nasilne veze. Zapravo, neki od vas su vidjeli da sam vrlo emotivna jer je moj zlostavljač danas ovdje. Ali to me neće spriječiti da budem na ovoj sceni i predstavljam se kao sljedeća Mis Kanzasa. Ja i moja zajednica zaslužujemo zdrave odnose”, rekla je Aleksis, jedva suzdržavajući emocije.

Njen govor je dobio velike ovacije i podršku prisutnih. Video njenog govora proširio se internetom i pristižu joj pohvale na hrabrosti.

 

“Ti jesi i bićeš inspiracija mnogim ljudima. Bravo”, “Drago mi je da se više ne bojiš i da pokazuješ mladim djevojkama kako izgleda hrabra žena”, “Aplauz za nju, želim joj sve najbolje”, neki su od komentara.

Smit je kasnije za KSN News rekla da je svaka žena u njenoj porodici bila pogođena porodičnim nasiljem.

“Kad sam imala 14 godina ušla sam u svoju prvu vezu, ali to je takođe bila nasilna veza u kojoj sam ostala do 2018-2019. godine. To je nešto što i danas doživljavam i s čime se nosim”, rekla je.

Nije joj bilo svejedno kada je svog zlostavljača uočila u publici.

“Dogodio se neočekivan obrt kada je neko od koga sam se liječila pokušao da poremeti moj mir. Umjesto da ćutim, odlučila sam da progovorim. Vratila sam moć. Ovdje se ne radi o izbjegavanju drugih, radi se o pretvaranju naše boli u svrhu”, rekla je.

Mnoge organizacije koje se bore protiv porodičnog nasilja zahvalile su joj na hrabrosti.

“Duboko smo zahvalni na njenoj hrabrosti u korišćenju svoje platforme za zagovaranje žrtava i onih koji su preživjeli porodično nasilje, obezbjeđujući da svi mogu da iskuse sigurne i zdrave odnose”, napisalo je udruženje s Roud Ajlenda.

Aleksis je pobijedila u konkurenciji od 26 djevojaka i obezbijedila svoje mjesto na nacionalnom izboru za Mis Amerike koje će se održati u januaru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...