UKLONJEN SA BAŠČARŠIJE: "Sarajevski dijamant" sakriven na novu lokaciju - kakva ga sudbina čeka?

Naravno, ljepota je u očima posmatrača, no, i oni koji se ozbiljnije bave umjetnošću nisu pronašli elemente koje bi ovaj objekat i njegovo postojanje opravdali.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

"Dijamant" koji je gradu Sarajevo poklonila građevinska firma iz Visokog izazvao je žestoku polemiku i veliki broj negativnih komentara na društvenim mrežama.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, pohvalila se darom na društvenim mrežama, a zatim zbog negiranja građana naredila uklanjanje “umjetničke instalacije”.

Postavljanje takve instalacije u srcu turističke sezone otvorilo je mnogobrojna pitanja o načinu odabira objekata koji se mogu instalirati u srcu starog Sarajeva ali i pokazalo da gradonačelnica zna primiti kritike.

Čitatelji portala N1 poslali su nam fotografije “dijamanta” koji (mnogi bi rekli srećom) ne sija kod Olimpijskog bazena Otoka.

altDIjamant kod bazena Otoka

Tu će, po svemu sudeći, čekati dok nadležni ne odluče koji će dio grada obasjati svojom rozom svjetlošću, mada se vrlo lako može dogoditi da zbog brojnih kritika ostane vječno ugašen.

Na fotografiji koju ste vidjeli lako je zaključiti da se “teško uklapa”.

Naravno, ljepota je u očima posmatrača, no, i oni koji se ozbiljnije bave umjetnošću nisu pronašli elemente koje bi ovaj objekat i njegovo postojanje opravdali.

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...