NAKON ENGLESKE VERZIJE: Baby Lasagna i mačak dobili su slikovnicu na još jednom jeziku

U izdanju muzičke knjižare Rockmark u samo dva mjeseca od objave slikovnica je rasprodana u nekoliko hiljada primjeraka. 

  • Šareni svijet

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Slikovnica, čiji je naslov na njemačkom "Baby Lasagna und Kater Stipe - Eine große Freundschaft", iz perspektive mačka Stipe donosi priču o eurovizijskoj "Rim Tim Tagi Dim" avanturi Baby Lasagne.

Slikovnica "Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo", jedan od najprodavanijih domaćih naslova u zadnje vrijeme, objavljena je nakon hrvatske i engleske verzije i na njemačkom jeziku.

U izdanju muzičke knjižare Rockmark u samo dva mjeseca od objave slikovnica je rasprodana u nekoliko hiljada primjeraka. 

Izdavač kaže kako je mačak Stipe Baby Lasagni bio nadahnuće i podrška u pisanju hit-pjesme, uz mace Gertrudu i Branku.

 "Svi likovi u slikovnici oblikovani su prema stvarnim karakteristikama i anegdotama, a najmlađi kroz ovu priču uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu", dodaje. 

Autor teksta i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, a slikovnica je nastala uz pomoć jednog od protagonista - Baby Lasagne. Za grafičko oblikovanje zaslužan je Tomislav Vranić Vrana, piše 24sata.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...