ODLUKA JE PALA: Njemačka zabranila islamsku organizaciju -"Promiče ekstremističku ideologiju..."

IZH u srijedu ujutro nije bio dostupan za komentar telefonom, a njegova web stranica nije dostupna javnosti.

  • Evropa

  • 24. Jul. 2024  24. Jul. 2024

  • 0

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova saopćilo je danas da je zabranilo rad organizacije Islamski centar Hamburg (IZH) i njezinih podružnica, navodeći da promiču radikalne islamističke ciljeve.

Ministarstvo je u saopćenju navelo da su vlasti u osam njemačkih država rano jutros pretražile 53 lokacije organizacije, postupajući po sudskom nalogu.

Opsežni dokazi iz ranije pretrage 55 lokacija provedene u studenom pružili su osnovu za zabranu udruge poznate kao Islamski centar Hamburg, saopćilo je ministarstvo.

"Danas smo zabranili Islamski centar Hamburg, koji promiče islamističko-ekstremističku, totalitarnu ideologiju u Njemačkoj", rekla je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser.

Rekla je da želi jasno reći da se "ova zabrana apsolutno ne odnosi na miroljubivo prakticiranje šijitske religije".

IZH u srijedu ujutro nije bio dostupan za komentar telefonom, a njegova web stranica nije dostupna javnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...