NEOPHODNI KORACI: Britanski premijer obavijestio Parlament da poduzima diplomatske napore za prekid vatre u Gazi

Starmer je rekao da su on i ministar vanjskih poslova David Lammy iznijeli hitnu potrebu za prekidom vatre.

  • Evropa

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Britanski premijer Keir Starmer rekao je u srijedu Parlamentu da je njegova laburistička Vlada već počela poduzimati neophodne korake za postizanje hitnog prekida vatre u Pojasu Gaze.

Laburistički poslanik Mohammad Yasin rekao je da je zadovoljan Starmerovim pozivom na hitan prekid vatre i obnavljanje sredstava za agenciju UN-a za palestinske izbjeglice (UNRWA).

“Ali previše nevinih ljudi i dalje umire svaki dan. U Gazi nigdje nije sigurno. Dakle, kakav daljnji pritisak premijer može primijeniti da bi se došlo do hitnog prekida vatre?”, upitao je Yasin.

Starmer je rekao da su on i ministar vanjskih poslova David Lammy iznijeli hitnu potrebu za prekidom vatre.

“Želimo put do rješenja s dvije države. Siguran Izrael uz održivu suverenu palestinsku državu. I koristim svoje prvo putovanje u inostranstvo kao premijer, posebno u NATO-u da to iznesem pred svjetskim liderima”, rekao je Starmer.

Britanski premijer je rekao da će se o pitanju prekida vatre "razgovarati, pregovarati i boriti na najvišim nivoima" na svjetskoj sceni, prenosi Anadolija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...