"GRAD ZA TAJKUNE, POLITIČARE I NARKOKARTELE": Stanovnici sarajevske Gorice još uvijek bez vode!

Institucije ove države također su ostale nijeme na ovo sramotno kršenje osnovih ljudskih prava stanovnika cijelog jednog naselja.

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Isključenje vode naselju Gorica u Sarajevu u medijima nije izazvalo ni izbliza snažnu reakciju kakvu bi trebalo.

Vjerovatno bi reakcija bila mnogo veća da je u pitanju neko drugo naselje, naprimjer Grbavica ili Breka.
Institucije ove države također su ostale nijeme na ovo sramotno kršenje osnovih ljudskih prava stanovnika cijelog jednog naselja.

Ipak, brojni građani su na društvenim mrežama izrazili negodovanje i bijes zbog ove anticivilizacijske odluke kantonalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

„Naselje Gorica, Sarajevo, 2024. godina. Građani po vodu opet idu s kanisterima. Grad za tajkune, političare i narko-kartele“, objavljeno je u Facebook grupi „Rad za grad“ koja ima stotine članova. Ovu objavu podijelili su na svojim profilima i brojni drugi građani Sarajeva. „Voda Gorici“, također je jedan od postova sa ove grupe.

Podsjetimo da je Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” donijelo skandalozni potez bez presedana ranije ove sedmice. ViK je isključio vodu cijelom naselju Gorica zbog dugovanja pojedinih korisnika. Bez vode su ostavili cijelo naselje, čime su ugrozili čak i one građane koji uredno izmiruju svoje obaveze.

Porodice koje žive u ovom naselju ugrožene su ovim potezom i ne mogu obavljati svoje osnovne životne potrebe, čime su im oduzeta osnovna ljudska prava.

Načelnik Općine centar Srđan Mandić reagirao je na potez ViK-a i pozvao ga da pusti vodu stanovnicima Gorice.

“Upućujemo apel ViK-u da pusti vodu stanovnicima naselja Gorica, te da naplatu starih dugovanja ostvari na drugi način. Nedopustivo je da stanovnicima cijelog naselja Gorica voda bude isključena zbog dugovanja pojedinaca, naročito u vrijeme ekstremno visokih temperatura vazduha. Voda je osnovna ljudska potreba, te stoga izražavamo žaljenje što se stanovnici sarajevskog naselja suočavaju sa nepotrebnim zatvaranjem vode cijelom naselju”, naveo je Mandić.

(Newipe)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...