PORIJEKLOM IZ PALESTINE: Američka političarka držala natpis "Netanyahu je ratni zločinac" dok se on obraćao Kongresu SAD-a

Kroz cijeli govor, ona je držala znak na kojem piše "Netanyahu je ratni zločinac", a s druge strane je pisalo da on nosi krivicu za genocid.

  • Svijet

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu održao je jučer govor u američkom Kongresu, a jedan detalj bio je posebno interesantan. Zastupnica Rashida Tlaib je držala znak gdje se on naziva ratnim zločincem tokom cijelog govora.

Dok se u zgradi Kongresa SAD-a okupio veći dio zastupnika kako bi podržao govor Netanyahua, Tlaib je odlučila svoj protest pokazati na drugi način.

Kroz cijeli govor, ona je držala znak na kojem piše "Netanyahu je ratni zločinac", a s druge strane je pisalo da on nosi krivicu za genocid.

Također, nosila i tradicionalnu palestinsku maramu, odnosno kefiju. Inače, Tlaib je porijeklom iz Palestine.

Brojne njene kolege iz Demokratske stranke, poput Bernieja Sandersa, bojkotovale su ovaj govor, a među njima je i Kamala Harris, potpredsjednica SAD-a i kandidatkinja ove stranke na predsjedničkim izborima.

Prisutan nije bio i Joe Biden, koji se zbog oporavka od Covid-a već nekoliko dana nalazi van javnih događaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...