PORUKA IZ TURSKE: "Oni koji aplaudiraju Netanyahuu pristaše su krvavog zločinca"

Fidan se oglasio na svom nalogu na platformi X napominjući da se broj mrtvih u Gazi približava 40.000.

  • Svijet

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan izjavio da su oni koji su aplaudirali izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, tokom obraćanja u američkom Kongresu, ušli u historiju kao pristalice krvavog zločinca.

Fidan se oglasio na svom nalogu na platformi X napominjući da se broj mrtvih u Gazi približava 40.000 te da su milioni Palestinaca izgubili svoje domove i morali emigrirati.

Ističući kako vjeruje da će svi izraelski dužnosnici, a posebno Netanyahu, koji su arhitekti ove situacije, jednog dana odgovarati pred pravdom, Fidan je poručio:

"Oni koji su aplaudirali Netanyahuu ušli su u historiju kao pristalice krvavog zločinca, a cijelo čovječanstvo svjedočilo je slici u kojoj je moralni kompas potpuno nestao. Oni koji crpe snagu iz svoje ispravnosti, a ne iz skandiranja, i koji strpljivo čekaju dan kada će pravda biti zadovoljena, sigurno će pobijediti", prenosi Anadolija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...