GRLIĆ RADMAN U AKCIJI: "Prestati s preglasavanjem Hrvata u BiH, to je protivno Daytonu"

Grlić Radman je dodao da bosanskohercegovački Hrvati nisu zadovoljni što im Bošnjaci majorizacijom nameću i biraju političke predstavnike.

  • Politika

  • 28. Jul. 2024  28. Jul. 2024

  • 4

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman izjavio je kako se mora zaustaviti preglasavanje Hrvata u izbornom procesu u Bosni i Hercegovini nazivajući takvu praksu protivnom Daytonskom sporazumu i Ustavu te zemlje. 

"Iz Izbornog zakona treba eliminirati sve one oblike koji diskriminiraju ovaj najmalobrojniji narod u izbornom procesu", rekao je Grlić Radman u intervju emitiranome u današnjem Dnevniku Radio televizije HercegBosne iz Mostara na upit što očekuje od izborne reforme u toj zemlji.

Grlić Radman je dodao da bosanskohercegovački Hrvati nisu zadovoljni što im Bošnjaci majorizacijom nameću i biraju političke predstavnike.

"To nije niti u duhu, niti u slovu daytonsko-pariškog sporazuma, a niti u Ustavu BiH. To se treba mijenjati", rekao je ministar vanjskih i europskih poslova, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...