OKUPITI ŠTO VEĆI BROJ POTENCIJALNIH INVESTITORA: Otvoren Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo Sarajevo 2024"

“Real Expo Sarajevo 2024“ će trajati do 8. augusta i za posjetioce će biti otvoren od 9 do 21 sat, u hotelu Hills.

  • Ekonomija

  • 07. Avg. 2024  07. Avg. 2024

  • 0

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u srijedu je otvoren treći po redu Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo Sarajevo 2024", namijenjenog investitorima, razvojnim sektorima, posebno građevinarstva, proizvodnje, održivog razvoja i mobilnosti.

Sajam, prema riječima organizatora, predstavlja idealnu godišnju priliku za poduzetnike i kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije za promociju novih projekata, razmjenu znanja i iskustava, kao i uspostavljanje poslovnih kontakata sa potencijalnim stranim investitorima i klijentima, posebno sa Bliskog istoka.

Dženita Lutvić, projekt menadžer sajma, kazala je kako ove godine imaju izlagače iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz Hrvatske, Crne Gore, Turske, Austrije i drugih europskih zemalja. Dodala je kako su prisutno ukupno 24 izlagača.

“Osnovni koncept sajma je da se investicije i investicioni projekti u Bosni i Hercegovini privuku i susjednim zemljama, te da privuku potencijalne investitore iz arapskih zemalja uz primjenu evropskih tehnologija i prakse i da se naravno realiziraju“, kazala je Lutvić.

Rasim Šehić, pomoćnik direktora Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, kazao je kako je agencija partner ovogodišnjeg sajma.

“Cilj ove međunarodne konferencije jeste da se okupi što veći broj potencijalnih stranih investitora, kao i domaćih investitora. Također ovdje će biti isto tako prisutni predstavnici vlasti. Dakle, u interesu nam je da se ostvari što veći broj kontakata, kako između predstavnika vlasti, tako i investitora, što će za krajnji rezultat imati nova kapitalna ulaganja u Kanton Sarajevo“, istakao je Šehić.

Prvi put na sajmu je Sunita Dacić, predstavnica kompanije Queen Propertis iz Beča.

“Prvi put smo ovdje na ovom sajmu. Stvarno nam je drago što možemo biti dio ovog sajma. Ove godine predstavljamo naš (građevinski, op.a.) projekat u Dubaiju“, kazala je Dacić.

“Real Expo Sarajevo 2024“ će trajati do 8. augusta i za posjetioce će biti otvoren od 9 do 21 sat, u hotelu Hills.

Sajam uključuje europske izlagače iz sektora tehnologije održivog života, uključujući pametnu gradnju, obnovljivu energiju i e-mobilnost, zatim izlagače iz sektora vezanih za građevinarstvo, kao što su građevinski materijali, izvođenje radova i namještaj, naveli su iz Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju Sarajevo, navodi Anadolija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...