PLAČ I KUKNJAVA DODIKOVIH JATAKA: "Američki novac CIK-u dokaz da Bosna i Hercegovina nije samostalna"

"Dolari koji će se sliti u CIK su dokaz da BiH nije ni samostalna niti nezavisna. Još jedan je to dokaz da se teži da Bosna i Hercegovina postane protektorat, još je apsurdnije što se tako nešto dešava 59 dana pred izbora", kaže Ljubiša Ćosić.

  • Politika

  • 07. Avg. 2024  

  • 2

"Vlada SAD-a izdvojit će pola miliona dolara za Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine. Sve to sa objašnjenjem da bi se sproveli pošteni i fer izbori. Kako Amerikanci mogu učestvovati u bilo čemu a da se smatra fer i poštenim, mnogi se sa pravom pitaju. Žele, kažu, da pripreme Bosnu i Hercegovinu za nove tehnologije u izbornom procesu. Iste one koje je nametnuo Christian Schmidt. Pošteno je jedino to što ovaj put bar javno priznaju da se miješaju u izborni proces u Bosni i Hercegovini", kažu SNSD-u. 

„Jedino što je pohvalno je da su priznali otvoreno da to rade za razliku od prethodnih gdje su silni novac poslali u BiH tzv. zaštitnicima ljudskih prava, nevladinim organizacijama i oni najbolje znaju koliko je uloženo uloženo u sabotiranje pobjede Milorada Dodika. Znaju to i oni koji danas imaju sjajno brendirane poslovne prostore, vizuale, plaćaju skupe poslovne prostore za svoje stranke a ne znamo kako, imajući u vidu da se radi o instant strankama", rekla je Sanja Vulić, potpredsjednik SNSD-a.

"Dolari koji će se sliti u CIK su dokaz da BiH nije ni samostalna niti nezavisna. Još jedan je to dokaz da se teži da Bosna i Hercegovina postane protektorat, još je apsurdnije što se tako nešto dešava 59 dana pred izbora", kaže Ljubiša Ćosić.

 „Mislim da je to nezabilježen slučaj bilo gdje, u stvari, sigurno da ima u nekim zemljama koje nisu blizu demokratije kao što bi trebalo da bude u BiH sa Federacijom i RS, meni je to žalosno, to pokazuje da smo kao zemlja neodrživi a ako smo neodrživi to pokazuje da ćemo se raspasti“, smatra Ljubiša Ćosić, član Predsjedništva SNSD-a.

Nikakvi transparentni izbori nisi cilj Amerikancima a još manje CIK-u. Cilj su samo što lošiji izborni rezultati SNSD-a, poručuju iz ove stranke. Što su u CIK-u i dokazali u najnovijem slučaju kada su sami izabrali delegata iz RS i tako prekrojili izbornu volju građana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...