IZBORNA KAMPANJA POČINJE 6. SEPTEMBRA: Više od 200 prijava zbog preuranjene kampanje

Iz CIK-a su podsjetili da novčana kazna za politički subjekt koji prekrši odredbe Izbornog zakona o preuranjenoj kampanji iznosi od 3.000 KM do 30.000 KM

  • Politika

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Izborna kampanja za lokalne izbore koji će u BiH biti održani 6. oktobra, zvanično počinje 6. septembra, a Centralna izborna komisija BiH /CIK/ do danas je primila više od 200 prijava koje se odnose na preuranjenu izbornu kampanju i u više od 20 slučajeva izrekla novčanu kaznu.

Iz CIK-a je saopšteno da se odredbe Izbornog zakona BiH, koje se odnose na preuranjenu izbornu kampanju masovno krše.

Preuranjena kampanja je svaki oblik radnji iz kampanje koje preduzimaju politički subjekti u periodu od raspisivanja izbora do perioda zvaničnog početka izborne kampanje, navodi se u saopštenju.

Iz CIK-a su podsjetili da novčana kazna za politički subjekt koji prekrši odredbe Izbornog zakona o preuranjenoj kampanji iznosi od 3.000 KM do 30.000, dok kazna za kandidata političkog subjekta iznosi od 3.000 KM do 15.000 KM, ako je lično odgovoran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...