DRAGAN ČOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: Lider HDZ-a govorio o spomeniku generalu Alagiću, pa otkrio šta je dogovorio s Nikšićem...

Po završetku kampanje i lokalnih izbora, Čović očekuje nastavak rada na provedbi reformi na europskom putu.

  • Politika

  • 08. Avg. 2024  

  • 11

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirao je za stranačku RTVHB aktualna politička pitanja, uključujući postavljanje spomenika na Vlašiću u čast generala Armije BiH Mehmeda Alagića, te odnose unutar vlasti u Federaciji BiH.

Čović je kazao kako postavljanje spomenika Mehmedu Alagiću najviše govori o bošnjačkoj politici.

"To je jasan pokazatelj vjerodostojnosti politika kada je u pitanju bošnjačka politika, odnosno politika Sarajeva. U odnosu na vrijednosti Domovinskog rata, na što smo ponosni, štitimo Domovinski rat i pravo svakog našeg branitelja. Ponosni smo na njih i poklanjamo se svakoj žrtvi. Svi oni koji su nazivali prostore gdje smo mi vodili politiku 'takozvanim', neka pogledaju svoje ratno naslijeđe. Imamo 300 područja gdje su bili pritvarani i zatvarani pripadnici drugih naroda, dominantno Hrvata, kada su u pitanju Bošnjaci," rekao je Čović.

Čović je kazao kako ovaj čin nije dobar za odnose Hrvata i Bošnjaka u Srednjoj Bosni, te da se treba okretati budućnosti.

"Neki pokušavaju otrgnuti od zaborava njihove vrijednosti, neka nađu ratne slike tog zapovjednika i onih koji su pratili i uljepšavali te slike. Mislim da je ovo loša poruka za Središnju Bosnu, gdje su Hrvati kao mali otok uspjeli očuvati sebe i svoj narod. Ovo nije dobar put za jačanje naših odnosa, ali neka svatko preispita svoju povijest i savjest. Na nama je da prednjačimo i vodimo procese, ukazujući na promašaje koje drugi zagovaraju," kazao je Čović.

Govoreći o radu vlasti na državnoj razini, Čović je istaknuo kako je suradnja na federalnoj razini zadovoljavajuća te da je o tome razgovarao i s Nerminom Nikšićem.

"Sastanak s predsjednikom SDP-a i predsjednikom Vlade Federacije bio je u kontekstu kontinuiteta rada i priprema. Održana je telefonska sjednica Vlade Federacije u tom dogovoru. Krajem kolovoza okupit ćemo sve nositelje vlasti u Federaciji, od Zastupničkog doma, Doma naroda i Vlade Federacije, i napraviti plan za sljedeća tri do četiri mjeseca. Očekujemo da će deveti mjesec biti nešto usporeniji zbog aktivnosti lokalnih izbora. Zadovoljni smo načinom komunikacije i suradnje te traženjem rješenja za probleme," izjavio je Čović.

Najavio je kako će uskoro biti riješena pitanja upravnog odbora Federalne televizije te direktora Federalne uprave policije.

"Raspisan je natječaj za neovisni odbor i privodi se kraju za Federalnu televiziju. Treba sada odabrati one koji će predvoditi upravna tijela, menadžment i uredništvo. Sve rješavamo jedno po jedno. Preduvjeti su bili promjena zakona i donošenje adekvatnih odluka u Parlamentu Federacije, što je sada ostvareno," dodao je Čović.

Po završetku kampanje i lokalnih izbora, Čović očekuje nastavak rada na provedbi reformi na europskom putu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...